فهرست مطالب (Table of Contents)
افراد زیادی کشور دومینیکا را با دومینیکن اشتباه میگیرند یا این دو کشور را یکی تصور میکنند! معمولا متقاضیان برنامه شهروندی اقتصادی دومینیکا این دو کشور را باهم اشتباه میگیرند و نمیدانند که جمهوری دومینیکن هیچ برنامه مشخصی برای اعطای تابعیت از طریق سرمایهگذاری ندارد. در حالی که کشور دومینیکا برنامه اخذ تابعیت از طریق سرمایهگذاری را به سرمایهگذاران خارجی ارائه میدهد. البته اینکه به شهروندان هر دو کشور دومینیکن میگویند، دلیل دیگری برای این اشتباه رایج است.
کشور دومینیکا محبوبیت و معروفیت خود در بین سرمایهگذاران خارجی را مدیون برنامه شهروندی اقتصادی است. از سال ۱۹۹۳ که دولت دومینیکا برای جذب سرمایههای خارجی این برنامه را تصویب کرده است، سرمایهگذاران زیادی از سراسر دنیا برای سرمایهگذاری و اخذ پاسپورت دوم قدرتمند دومینیکا ترغیب شدهاند. سرمایهگذاران ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و پاسپورت ضعیف ایرانی باعث شده که آنها تمایل بیشتری برای اخذ پاسپورت دوم دومینیکا داشته باشند. به همین دلیل است که در سالهای گذشته اسم دومینیکا در بین متقاضیان شرکتهای مهاجرتی زیاد به گوش میخورد. از آنجایی که شرکت کنکاش نماینده دولت دومینیکا در ایران است، مشاوران این شرکت میتوانند اطلاعات کاملی درباره برنامه دومینیکا در اختیار شما بگذارند. در ادامه مقاله درباره تفاوتهای دومینیکا و دومینیکن بیشتر صحبت میکنیم.
مقایسه موقعیت جغرافیایی دومینیکا و دومینیکن
کشورهای مشترکالمنافع دومینیکا و دومینیکن عضو حوزه دریای کارائیب هستند، اما موقعیت جغرافیایی این دو جزیره یکسان نیست. کشور دومینیکا در منطقه آنتیل کوچک دریای کارائیب بین دو جزیره فرانسوی گوادلوپ و مارتینیک قرار دارد و جمهوری دومینیکن در منطقه آنتیل بزرگ دریای کارائیب در بخش شرقی جزیره هیسپانیولا قرار گرفته است. از طرف دیگر، جزیره دومینیکا از شمال با اقیانوس منجمد شمالی، از شرق با اقیانوس اطلس، از جنوب شرقی با آمریکای جنوبی و دریای کارائیب و از غرب و جنوب با اقیانوس آرام همسایه است. درحالیکه جمهوری دومینیکن با اقیانوس اطلس از شمال، هائیتی از غرب، دریای کارائیب از جنوب و گذرگاه مونا از شرق مرز مشترک دارد. پس این دو کشور هیچ اشتراکی از لحاظ موقعیت جغرافیایی با یکدیگر ندارند!
مقایسه مساحت و جمعیت کشورهای دومینیکا و دومینیکن
کشورهای دومینیکا و دومینیکن در مساحت و جمعیت تفاوت زیادی با یکدیگر دارند. جزیره دومینیکا دهمین کشور کوچک جهان با مساحت ۷۵۰ کیلومترمربع و تقریباً ۷۴ هزار نفر جمعیت است. درحالیکه جمهوری دومینیکن ۴۸۴۴۲ کیلومترمربع مساحت دارد و جمعیت آن تقریباً ۱۱ میلیون نفر است.
بررسی مساحت و جمعیت این دو کشور نشان میدهد که هیچ نوع شباهتی بین آنها وجود ندارد. اگرچه کشور دومینیکن از هر نظر بزرگتر و پرجمعیتتر از دومینیکا است، اما پاسپورت قدرتمند دومینیکا باعث شده که در جهان شناختهشدهتر باشد! به همین دلیل است که در چند سال گذشته، کشور دومینیکا از یک جزیره ناآشنا در دریای کارائیب به نامی آشنا برای سرمایهگذاران ایرانی تبدیل شده است.
جاذبه های طبیعی دومینیکا و دومینیکن
جزیرههای شگفتانگیز دومینیکا و دومینیکن در دریای کارائیب سرشار از جاذبههای طبیعی دیدنی هستند. آبشارهای زیبا، سواحل بینظیر، پارکهای ملی و چشمههای آب گرم بخشی از مکانهای طبیعی این دو جزیره فوقالعاده محسوب میشوند. این جاذبههای طبیعی باعث شده که سالانه گردشگران زیادی از سراسر جهان برای گذراندن تعطیلات به این جزایر بیایند و صنعت گردشگری به نقطه قوتی برای رشد و توسعه آنها تبدیل شود. به همین دلیل، پروژههای مهمی مانند هتل هیلتون دومینیکا در کشور توریستی دومینیکا فعال هستند و سرمایهگذاران سراسر دنیا را به خرید سهام این هتل معروف ترغیب میکنند.
اگر شما هم میخواهید مالک بخشی از این هتل بسیار معروف شوید و همزمان پاسپورت دومینیکا را در کمتر از ۶ ماه دریافت کنید، شرکت کنکاش نماینده فروش سهام هتل هیلتون دومینیکا در ایران است و مشاوران این شرکت میتوانند شرایط شما را برای سرمایهگذاری در این پروژه بررسی کنند.
حیوان ملی کشور دومینیکا و جمهوری دومینیکن
جاذبههای متعدد طبیعی و فوقالعاده بکر کشور دومینیکا باعث شده که این جزیره زیبا را در جهان به نام جزیره طبیعت کارائیب بشناسند. به همین دلیل، طبیعی است که در چنین کشوری حیوانات زیادی زندگی کنند و حیاتوحش متنوعی داشته باشد. از میان این جانداران، طوطی سیسرو یا آمازون شاهنشاه معروفترین نماد دومینیکا است که در میان پرچم ملی این کشور دیده میشود.
حیوان ملی کشور دومینیکن Palmchat نام دارد. نوعی پرنده کوچک و دمدراز که همیشه در جزیره هیسپانیولا زندگی کرده است. پس حیوان ملی این دو کشور پرندگان متفاوتی هستند که بومی این جزایر محسوب میشوند.
استقلال کشور دومینیکا و جمهوری دومینیکن
کشور دومینیکا سالهای طولانی را تحت استعمار فرانسه و سپس تحت استعمار بریتانیا بود، اما نهایتاً در سال ۱۹۷۸ به استقلال رسید. مردم کشور دومینیکا هرسال سوم نوامبر یعنی روز استقلال دومینیکا را جشن میگیرند. این جشن در جمهوری دومینیکن روز ۲۷ فوریه است. جمهوری دومینیکن بارها تحت استعمار کشورهایی مانند اسپانیا، هائیتی و ایالت متحده آمریکا قرار گرفت و بعد از سالها استعمار در سال ۱۸۴۴ به استقلال رسید. همانطور که میبینید، این دو کشور به فاصله بیش از یک قرن به استقلال رسیدهاند و هر دو کشور شرایط منحصربهفردی را در طول تاریخ پشت سر گذاشتهاند.
دین و زبان رسمی دومینیکا و جمهوری دومینیکن
زبان رسمی کشور دومینیکا زبان انگلیسی است. البته در بخشهایی از جزیره مردم به زبان فرانسوی و کریول دومینیکایی صحبت میکنند. بااینحال، اغلب افراد به زبان انگلیسی مسلط هستند و این کار را برای گردشگرانی که به این کشور سفر میکنند، بسیار راحتتر کرده است. برخلاف کشور دومینیکا، مردم دومینیکن به زبان اسپانیایی صحبت میکنند و زبان رسمی این کشور اسپانیایی است.
از نظر نوع دین، اکثریت مردم هر دو کشور مسیحی هستند و مسیحیت دین رسمی و غالب آنها به شمار میآید. اگرچه، آزادی دینی در این کشورها وجود دارد و همه افراد میتوانند آزادانه آنچه را که میخواهند انتخاب کنند.
ارز رسمی دومینیکا و دومینیکن
ارز رسمی کشور دومینیکا دلار کارائیب شرقی و ارز رسمی جمهوری دومینیکن پزو نام دارد. ارز رسمی دومینیکا با دلار آمریکا رابطه مستقیم دارد و همین باعث شده ارزش بالایی داشته باشد. دلار کارائیب شرقی را با حروف XCD و پزو را با نماد DOP نشان میدهند.
چه نژادهایی در دومینیکا و جمهوری دومینیکن زندگی میکنند؟
تقریباً ۸۶ درصد مردم دومینیکا آفریقاییتبار و سیاهپوست هستند. درحالیکه سیاهپوستان جمهوری دومینیکن تنها ۱۱ درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل دادهاند. بهطورکلی، نژادهایی که در دومینیکا زندگی میکنند شامل سیاهپوستان، بومیها و افرادی با نژاد میکس هستند و در جمهوری دومینیکن افرادی با نژادهای میکس، سفیدپوست و سیاهپوست زندگی میکنند.
تفاوت قدرت پاسپورت دومینیکا و جمهوری دومینیکن
تفاوتهای دومینیکا و جمهوری دومینیکن تنها به موقعیت جغرافیایی یا مردم این کشور ختم نمیشود. جایگاه بهتر پاسپورت دومینیکا نشان از قدرت بیشتر این پاسپورت نسبت به پاسپورت دومینیکن دارد. یکی از دلایلی که برنامه اخذ شهروندی دومینیکا از طریق سرمایهگذاری برای ششمین سال متوالی در میان بهترین برنامههای دنیا قرار گرفته، قدرت پاسپورت این کشور است.
کشور دومینیکا پاسپورت بسیار قدرتمندی دارد که در جدیدترین رتبهبندی در سال ۲۰۲۳ در جایگاه ۳۴ پاسپورتهای قدرتمند جهان قرار گرفته است و دارندگان آن میتوانند بدون نیاز به ویزا به بیش از ۱۴۴ کشور دنیا از جمله منطقه شنگن سفر کنند! درحالیکه پاسپورت جمهوری دومینیکن چندان قدرتی ندارد و با آن تنها میتوان به ۶۵ کشور بدون ویزا سفر کرد که شامل هیچ یک از کشورهای حوزه شنگن نمیشود. با توجه به این موضوع، حتی اگر جمهوری دومینیکن برنامه شهروندی اقتصادی داشت هم چندان برنامه خوبی بهحساب نمیآمد.
تفاوت دومینیکا و دومینیکن در یک نگاه
با یک نگاه کلی به جدول زیر، تفاوت دومینیکا و دومینیکن را بهتر درک میکنید.
مشخصات | دومینیکا | دومینیکن |
موقعیت جغرافیایی | دریای کارائیب | دریای کارائیب |
مساحت (کیلومترمربع) | ۷۵۰ | ۴۸۴۴۲ |
جمعیت | حدود ۷۴ هزار نفر | حدود ۱۱ میلیون نفر |
واحد پول | دلار کارائیب شرقی | پزو |
زبان رسمی | انگلیسی | اسپانیایی |
تاریخ استقلال | ۱۹۷۸ | ۱۸۴۴ |
قدرت پاسپورت | رتبه ۳۴ | رتبه ۷۵ |
پایتخت | روسو | سانتودومینگو |
جدول بالا بهوضوح نشان میدهد که دومینیکا همان دومینیکن نیست! پس دیگر این دو کشور را با یکدیگر اشتباه نگیرید و هر کدام را بهعنوان دو کشور مستقل با ویژگیهای متفاوت بپذیرید. با این حال، فراموش نکنید که برنامه اخذ شهروندی از طریق سرمایهگذاری در دومینیکا یا برنامه CBI باعث شده که جزیره کوچک دومینیکا به نقطهای استراتژیک در دریای کارائیب تبدیل شود. به همین دلیل است که گردشگران یا سرمایهگذاران خارجی با کشور دومینیکا آشنایی بیشتری دارند.
برنامه اخذ تابعیت دومینیکا و دومینیکن از طریق سرمایهگذاری
همانطور که قبلتر گفته شد، جمهوری دومینیکن برنامه CBI ندارد. پس شما برای اخذ پاسپورت دوم از طریق سرمایهگذاری فقط میتوانید از برنامه شهروندی اقتصادی دومینیکا کمک بگیرید. برنامه اخذ تابعیت و پاسپورت دومینیکا دو گزینه سرمایهگذاری پیش روی متقاضیان قرار میدهد. یکی کمک بلاعوض به دولت و دیگری سرمایهگذاری در املاک و مستغلات کشور دومینیکا است. به عبارت دیگر، شما از این دو مسیر میتوانید شهروند دومینیکا شوید و پاسپورت این کشور را دریافت کنید.
یکی از مواردی که برنامه سرمایهگذاری دومینیکا را محبوب کرده این است که افراد میتوانند در پروژههای معروفی مانند پروژه هتل هیلتون دومینیکا سرمایهگذاری کنند و در مدت کوتاه ۳ تا ۶ماهه تابعیت این کشور را دریافت کنند. علاوه بر این، این برنامه نیاز به حضور در کشور دومینیکا ندارد. بهعبارتدیگر، شما برای اخذ پاسپورت دوم دومینیکا نیاز نیست که کار و زندگی در ایران را تعطیل کنید و به دومینیکا بروید. تیم کنکاش تمام این مراحل را به نمایندگی از شما انجام میدهند.
کلام آخر
کشور دومینیکا اسم شناخته شدهای برای متقاضیان اخذ پاسپورت دوم محسوب میشود، اما شباهت اسمی دومینیکا با دومینیکن باعث شده که این دو کشور را با یکدیگر اشتباه بگیرند. اگر مشخصات اصلی این دو کشور را بررسی کنید، متوجه خواهید شد که زبان رسمی، واحد پول، جمعیت، مساحت و قدرت پاسپورت بسیار متفاوتی دارند. از همه مهمتر اینکه کشور دومینیکن هیچ برنامهای برای متقاضیان اخذ پاسپورت دوم ندارد!
حالا که تفاوت دومینیکا و دومینیکن را درک کردهاید، بهتر میتوانید درباره برنامه اخذ شهروندی دومینیکا تصمیم بگیرید. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر درباره این برنامه، مشاوران شرکت کنکاش میتوانند به شما کمک کنند. شرکت کنکاش نماینده دولت دومینیکا در ایران است. پس با خیال راحت از مشاوره رایگان این تیم کمک بگیرید.
بدون کامنت