دومینیکا

دومینیکا

5/5 - (1 امتیاز)

دومینیکا کشوری در حوزه دریای کارائیب است که با جنگل‌های بارانی، کوه‌های آتش‌فشانی و طبیعت بی‌نظیرش شناخته می‌شود.

این کشور سالانه صدها هزار گردشگر را به خود جذب می‌کند، تعداد زیادی از ثروتمندان و سلبریتی‌های مشهور جهان در این جزیره ویلا می‌خرند یا به دنبال سرمایه‌گذاری در دومینیکا هستند. بسیاری دیگر هم بعد از سفر به جزیره دوست دارند برای همیشه در دومینیکا زندگی کنند. فکر می‌کنید دلیل این علاقه زیاد به دومینیکا چیست؟ در این مقاله می‌خواهیم به ابعاد مختلف دومینیکا بپردازیم. با ما همراه باشید.

تاریخچه دومینیکا

دومینیکا از آخرین جزایر کارائیب بود که ۲۶ میلیون سال پیش بر اثر فعالیت‌های آتشفشانی شکل گرفت و تا زمانی که مردم آراواک تقریباً ۴۰۰ سال  پس از میلاد از آمریکای جنوبی به آنجا مهاجرت کردند، کسی در این جزیره زندگی نمی‌کرد.

فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها در سال ۱۶۶۰ توافق کردند که دومینیکا باید به‌عنوان قلمرویی بی‌طرف باقی بماند، اما در سال ۱۷۲۷ فرانسوی‌ها جزیره را تصرف کردند. ۳۴ سال بعد از این اتفاق، یک جنگ ۷ساله بین بریتانیا و فرانسه رخ داد که بریتانیا پیروز میدان بود. در نتیجه دومینیکا بعد از ۳۴ سال به طور رسمی در سال ۱۷۶۳ به بریتانیا واگذار شد و با وجود تلاش‌های فرانسه برای تسخیر مجدد آن، کنترل جزیره را تا ۳ نوامبر ۱۹۷۸ حفظ کرد.

بعد از سال‌ها استعمار و سختی، دومینیکا در تاریخ ۳ نوامبر ۱۹۷۸ به استقلال رسید که هرسال این روز در سراسر کشور جشن گرفته می‌شود. در این جشن‌ها موسیقی، رقص، غذا و لباس‌های ملی دومینیکا استفاده می‌شوند و مردم تلاش می‌کنند تا سنت‌های خود را زنده نگه‌دارند. هم فرانسه و هم بریتانیا در دوره‌های استعمارشان، برده‌های آفریقایی را به جزیره آوردند و این باعث شد که امروزه اکثر دومینیکایی‌ها آفریقایی باشند.

در حال حاضر دومینیکا یکی از کشورهای مشترک‌المنافع و صاحب یکی از معتبرترین پاسپورت‌های جهان است. موقعیت دومینیکا و تلاش دولت برای حفظ امنیت کشور و رفاه مردم باعث شد تا دومینیکا در سال‌های گذشته بارها به‌عنوان بهترین کشور برای دریافت شهروندی اقتصادی انتخاب شود.

موقعیت مکانی دومینیکا

جزیره دومینیکا بین جزایر مارتینیک و گوادلوپ قرار دارد و نباید آن را با  کشور دیگری به نام جمهوری دومینیکن اشتباه گرفت. نام رسمی این کشور مشترک‌المنافع، دومینیکا است و مساحت این جزیره ۷۵۱ کیلومترمربع با ۱۴۸ کیلومتر خط ساحلی پیوسته است.

جمعیت کشور دومینیکا

دومینیکا با حدود ۷۱ هزار نفر جمعیت، دهمین کشور کم‌جمعیت روی زمین است و تقریباً یک‌سوم این افراد در روسو، پایتخت دومینیکا و پورتسموث، دومین شهر بزرگ این کشور زندگی می‌کنند. شهر روسو مجموعه‌ای زیبا از معماری فرانسوی قرن ۱۸ است که مغازه‌ها، رستوران‌ها و کافه‌های زیادی برای گردش دارد.

دومینیکا با تاریخ و فرهنگ غنی خود که از تمدن اروپایی و آفریقایی تأثیر گرفته، شناخته می‌شود. تعداد زیادی از سنت‌های دومینیکا مانند رقص bélé و موسیقی لاووی از سنت‌های آفریقا سرچشمه می‌گیرند. جالب است بدانید که این جزیره، خانه تنها جمعیت باقی‌مانده از سرخ‌پوستان کارائیب قبل از کلمبیا در کارائیب است.

زبان رسمی دومینیکا با وجود تأثیرات فرهنگ کریول و تلاش‌های فرانسه در دوران استعمار، انگلیسی است. کمتر از دو سوم جمعیت دومینیکا پیرو مذهب کاتولیک رومی هستند، اما همه مردم می‌توانند هر دینی که می‌خواهند را انتخاب کنند و در این کشور آزادی کامل دینی وجود دارد.

غذا در دومینیکا

مواد اولیه استوایی و ادویه‌های پررنگ، میوه‌های خوش‌طعم و متفاوت و البته غذاهای دریایی باعث شده که غذای دومینیکایی با دیگر کشورهای حوزه کارائیب تفاوت‌هایی داشته باشد. غذای ملی این کشور سوپ کاللو است که از برگ‌های سبز گیاه دشین به‌علاوه سبزی‌ها و گوشت‌های مختلف تهیه می‌شود.

از دیگر غذاهای اصلی می‌توان به خورش سانکوچو، مرغ کوهی (پاهای قورباغه)، خورشت‌های متشکل از مانیکو یا آگوتی و ماهی شور اشاره کرد.

موسیقی در دومینیکا

موسیقی نقش بزرگی در زندگی دومینیکایی‌ها دارد و ژانرهای محبوب آنها رگی، کالیپسو، کمپا و سوکا هستند. موسیقی دومینیکا معمولاً به زبان فرانسوی کریول خوانده می‌شود که در آن از روش‌های آفریقای غربی مانند دست زدن، رقص و بداهه‌نویسی ریتمیک استفاده می‌شود. این کشور محل برگزاری جشنواره جهانی موسیقی کریول است که در آن مردم از سرتاسر جهان به دومینیکا می‌آیند تا ۳ روز از این موسیقی لذت ببرند.

یکی دیگر از ژانرهای اصلی موسیقی در این جزیره، موسیقی محلی است که اغلب در محل کار و مکان‌های عبادت پخش می‌شود.

ورزش در دومینیکا

مردم دومینیکا به ورزش کریکت علاقه زیادی دارند. در این کشور استادیوم کریکت ویندزور با ۸۰۰۰ صندلی ساخته و در اکتبر ۲۰۰۷ افتتاح شد. فوتبال، بسکتبال، نت بال، تنیس و راگبی نیز در دومینیکا محبوب هستند. این کشور از سال ۱۹۹۶ ورزشکارانی را برای هر رشته به المپیک فرستاده، اما متأسفانه هنوز نتوانسته مدالی در این بازی‌ها کسب کند.

اقتصاد دومینیکا

صادرات اصلی دومینیکا محصولات کشاورزی و باغداری مانند قهوه، کاکائو، موز، مرکبات و میوه‌های استوایی است. بخش گردشگری هم یکی دیگر از صنایع پول‌ساز و مهم دومینیکا است، به طوری که سالانه  حدود ۲۰۰ هزار نفر به این کشور سفر می‌کنند. این جزیره زیبا و جذاب در سال گذشته میلادی از طرف بسیاری از جهانگردان به‌عنوان مقصد محبوب برای سفر شناخته شد که با سواحل زیبا، چشم‌انداز رویایی و طبیعت بکرش به بهشت کارائیب معروف شده و بهترین مقصد برای سفری رویایی و خاطره‌انگیز است.

دولت دومینیکا در چند سال اخیر درآمد خوبی از صنعت گردشگری داشته و توانسته یکی از قطب‌های توریسم جهانی باشد. از طرف دیگر، یکی از راه‌هایی که دولت از سال ۱۹۹۳ برای رونق اقتصادی دومینیکا استفاده می‌کند، ترغیب افراد برای سرمایه‌گذاری در دومینیکا است تا بتواند به این ترتیب زیرساخت‌های کشور را توسعه و بهبود دهد.

دومینیکا پاسپورت قدرتمندی دارد و برای جذب هرچه بیشتر سرمایه خارجی جهت توسعه کشور، به متقاضیان وعده می‌دهد که اگر به دولت کمک بلاعوض کنند یا در یکی از پروژه‌های مورد تأیید مانند پروژه هتل هیلتون دومینیکا سرمایه‌گذاری کنند، به آنها تابعیت و پاسپورت دومینیکا را اعطا می‌کند. همین برنامه، سالانه درآمدزایی زیادی برای دولت داشته و یکی از بهترین برنامه‌های شهروندی اقتصادی در سطح جهان است.

طبیعت دومینیکا

همان‌طور که پیش ‌از این گفته شد، جاذبه‌های طبیعی دومینیکا باورنکردنی هستند و به همین دلیل، مردم به این جزیره لقب جزیره طبیعت کارائیب را داده‌اند. این بهشت استوایی دارای دومین دریاچه فعال حرارتی جهان است که چشمه‌های آب گرم و گوگردی دارد.

آبشارها، دریاچه‌ها و رودخانه‌های زیادی در سراسر جزیره قرار دارند و بلندترین قله دومینیکا مورن دیابلوتینز است که با ۱۴۴۷ متر ارتفاع یکی از بزرگ‌ترین کوه‌های کارائیب است. این جزیره یک مقصد محبوب برای پیاده‌روی، کوه‌نوردی سبک، سافاری در دامنه آتشفشان، غواصی، دره‌نوردی و تماشای نهنگ‌ها است.

جاذبه‌های طبیعی دومینیکا

اگرچه دومینیکا بیشتر به‌خاطر سواحل و دمای معتدل استوایی شهرت دارد، اما مردم به دلیل زیبایی طبیعی خیره‌کننده دومینیکا هم به این کشور سفر می‌کنند. این کشور دارای ۹ آتشفشان است که توسط جنگل‌های بارانی احاطه شده و به گردشگران فرصت‌های زیادی برای گشت‌وگذار می‌دهد.

مسلماً بهترین مسیر پیاده‌روی، مسیر سخت اما هیجان‌انگیز Boiling Lake Trail است که به شما امکان می‌دهد جزیره را از ارتفاع و همچنین حیات‌وحش بومی مانند طوطی سیسرو، مارمولک‌ها و مارها را ببینید. دریاچه جوشان هم خود منظره خارق‌العاده‌ای با آب طوسی مایل به آبی است.

از دیگر جاذبه‌های طبیعی دومینیکا می‌توان به آبشارها و صخره‌های مرجانی فوق‌العاده آن اشاره کرد که به شما این فرصت را می‌دهد تا زندگی حیوانات دریایی مانند نهنگ‌ها، اختاپوس و دلفین‌ها را ببینید.

اکوتوریسم دومینیکا

دومینیکا دوستدار محیط‌زیست است و همین مسئله باعث می‌شود مردم برای سفر به این کشور نگران هوای آلوده نباشند و در هرزمانی از سال با خیالی آسوده به این کشور سفر کنند.

در این جزیره کوچک اقامتگاه‌های سازگار با محیط‌زیست بسیاری برای اقامت گردشگران ساخته شده که سیاست زباله صفر را اجرا کرده و از چوب جنگلی استوایی با منبع پایدار ساخته شده‌اند.

سیستم حقوقی دومینیکا

سیستم حقوقی دومینیکا مانند سیستم حقوقی بریتانیا است. سلسله‌مراتب دادگاه‌های کشور شامل دادگاه عالی و دادگاه تجدیدنظر می‌شود. در ضمن، همه قوانین دومینیکا باید به قانون اساسی مکتوب این کشور که شامل مقرراتی مانند حق زندگی، آزادی شخصی و آزادی بیان است، پایبند باشند.

دولت وظیفه اصلی را به‌عنوان قوه مجریه در اداره کشور برعهده دارد و در تلاش است تا بر اساس اصول دموکراسی، رفاه، امنیت و آزادی مردم در همه مسائل از جمله مسائل مذهبی را تأمین کند. همچنین این کشور با سخت‌گیری ویژه در امور سرمایه‌گذاری در تلاش است تا همچنان بتواند اعتبار پاسپورت کشورش را حفظ کند. به همین خاطر هم دولت نماینده‌هایی را تعیین کرده که مسئول رسیدگی به درخواست متقاضیان سرمایه‌گذاری هستند. در صورتی که متقاضی بتواند از این نماینده‌ها تأییدیه اولیه را بگیرد، دولت با بررسی شرایط با درخواست او موافقت کرده و پاسپورت دومینیکا را برای شخص سرمایه‌گذار، همسر و فرزندان وابسته‌اش صادر می‌کند.

سیستم دولتی دومینیکا

دومینیکا یک جمهوری دموکراتیک پارلمانی است. قوه مجریه متشکل از رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر است. رؤسای جمهور به مدت ۵ سال در سمت خود هستند و توسط نخست‌وزیر و رهبر حزب مخالف معرفی می‌شوند.

حزب با آرای اکثریت، نخست‌وزیر را منصوب می‌کند. نخست‌وزیر اعضای پارلمان (مجلس) را که رئیس‌جمهور منصوب می‌کند، تأیید می‌کند. پارلمان از ۳۰ عضو (که شامل رئیس و دادستان کل است) تشکیل شده است.

دومینیکا دارای سیستم دوحزبی است که در زمان نگارش این مقاله، حزب کارگر دومینیکا در قدرت، آقای چارلز ساوارین رئیس‌جمهور فعلی کشور و آقای روزولت اسکریت نخست‌وزیر است. دومینیکا هر ۵ سال یک‌بار انتخابات برگزار می‌کند که همه بزرگسالان می‌توانند در آن شرکت کنند.

واحد پول دومینیکا

دلار کارائیب شرقی (ECD) واحد پول رسمی دومینیکا است. این جزیره در سال ۱۹۶۵ استفاده از ECD را آغاز کرد که واحد پول ۷ عضو دیگر سازمان کشورهای حوزه کارائیب شرقی نیز هست. ۱ دلار آمریکا مساوی ۲٫۷۰ دلار ECD است که این نرخ ثابت است و به حفظ ثبات قیمت و کاهش تورم کمک می‌کند. از آنجایی‌ که دومینیکا بخشی از کشورهای مشترک‌المنافع است، تمام اسکناس‌ها و سکه‌ها تصویر ملکه الیزابت دوم را دارند. در حال حاضر هم انتظار می‌رود که با فوت ملکه، استفاده از اسکناس‌های جدید با تصویر پادشاه چارلز کم‌کم در دومینیکا هم مانند بریتانیا شروع شود.

کلام آخر

تا اینجا با دومینیکا به‌عنوان یکی از زیباترین کشورهای حوزه کارائیب آشنا شدیم که شرایط مناسبی هم برای اخذ پاسپورت از طریق سرمایه‌گذاری دارد.

اگرچه دولت دومینیکا سخت‌گیری ویژه‌ای در روند اعطای پاسپورت به متقاضیان دارد تا اعتبار پاسپورتش را حفظ کند؛ اما اگر تمام شرایط لازم را داشته باشید و بتوانید منشأ ثروت و سرمایه‌تان را نشان دهید، شانستان برای اخذ پاسپورت دومینیکا به‌عنوان یکی از معتبرترین پاسپورت‌های جهان بسیار بالا است.

البته اگر یادتان باشد اشاره کردیم که دولت فقط درخواست‌هایی که تأییدیه اولیه را از نمایندگان رسمی گرفته باشند، بررسی می‌کند. شرکت کنکاش نماینده دولت دومینیکا در ایران برای بررسی پرونده‌های سرمایه‌گذاری است. برای راهنمایی، مشاوره و اطلاع از جزئیات بیشتر درباره صفر تا صد اخذ پاسپورت دومینیکا می‌توانید با تیم مشاوران کنکاش تماس بگیرید.

بدون کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *