فهرست مطالب (Table of Contents)
در سالهای اخیر و همزمان با افزایش تقاضا برای اخذ پاسپورت دوم و سرمایهگذاری امن و مطمئن، برنامه اخذ تابعیت و پاسپورت دومینیکا از طریق سرمایهگذاری بسیار محبوب شده است. یکی از دلایل این محبوبیت این است که کشور دومینیکا مسیر آسان و نسبتاً سریعی برای اعطای پاسپورت به سرمایهگذاران داشته و از طرف دیگر حداقل مالیات را برای شهروندانش در نظر میگیرد و همین باعث شده به دومینیکا لقب بهشت مالیاتی داده شود.
متقاضیان بعد از دریافت شهروندی دومینیکا تنها در صورتی باید مالیات بپردازند که در این کشور زندگی کنند یا درآمدی در دومینیکا داشته باشند. در نتیجه اگر از پاسپورت دومینیکا صرفاً برای سفر آزاد و بدون ویزا استفاده میکنید و ساکن سایر کشورها یا کشور خودتان هستید، نیازی به پرداخت مالیات ندارید.
مالیات بر درآمد در دومینیکا ۳۵ درصد برای اشخاص و ۲۵ درصد برای شرکتها است. برای اشخاص حقوقی هم بین ۱۰ تا ۱۵ درصد مالیات بر ارزشافزوده در نظر گرفته شده که در این مقاله با شرح مسائل مالیاتی کشور دومینیکا به توضیح مفصل آن میپردازیم.
آیا دارندگان شهروندی اقتصادی دومینیکا باید مالیات بپردازند؟
دومینیکا برنامهای مشخص برای اعطای تابعیت و پاسپورت کشورش از طریق سرمایهگذاری به متقاضیان دارد که به آن برنامه شهروندی اقتصادی هم میگویند. بسیاری از سرمایهگذاران ایرانی زمان تصمیمگیری برای سرمایهگذاری در دومینیکا کنجکاو هستند که آیا باید مالیات بپردازند یا خیر؟
پرداخت مالیات دارندگان شهروندی اقتصادی دومینیکا بستگی به این دارد که مقیم دومینیکا باشند یا نه. به بیان دیگر، افراد غیرمقیم تنها در صورتی باید مالیات بپردازند که درآمدی از منابع داخل کشور داشته باشند، اما افرادی که ساکن دومینیکا هستند، به درآمد دریافتی آنها مالیات تعلق میگیرد. مثلاً اگر شما در کشور خودتان ساکن هستید؛ ولی در دومینیکا ویلا خریدید و از اجاره آن درآمد دارید، باید مالیاتش را نیز بپردازید.
از طرف دیگر اگر مداوم به دومینیکا سفر میکنید این را هم بدانید که کشور دومینیکا حتی برای افراد مقیم هم تنها در صورتی مالیات در نظر میگیرد که این افراد حداقل ۱۸۳ روز در این کشور زندگی کنند و اگر افراد دارای تابعیت تنها برای سفر به این کشور بروند، مالیاتی به آنها تعلق نمیگیرد.
مالیات بر درآمد در دومینیکا چقدر است؟
دومینیکا دارای مقیاس مالیات بر درآمد تصاعدی است، یعنی نحوه محاسبه مالیات روی حقوق افراد به شکل زیر محاسبه میشود:
- اولین درآمد تا ۳۰ هزار دلار مالیات ندارد
- ۱۵ درصد در اولین درآمد تا ۲۰۰۰۰ دلار کارائیب شرقی (۷۴۰۰ دلار)
- ۲۵ درصد در ۳۰۰۰۰ دلار کارائیب شرقی (۱۱۱۰۰ دلار) درآمد بعدی
- ۳۵ درصد بر مابقی درآمد
یعنی بهطورکلی مالیات بر درآمد بین ۱۵ تا ۳۵ درصد است.
در ضمن، به هر درآمدی که افراد مشمول مالیات (شهروندان و مقیمان) بهدست میآورند، مالیات تعلق میگیرد که شامل حقوق، درآمد کسبوکار افراد خود اشتغال، سود سهام و سود اجاره میشود. تنها استثنایی که در این مورد وجود دارد، درآمد حاصل از فروش املاک و مستغلات است.
کسر مالیات استاندارد
گاهی به مالیاتی که افراد باید بپردازند کسری میخورد که به شرح زیر است:
- بهره بانکی وام مسکن تا ۲۵۰۰۰ دلار کارائیب شرقی (۹۲۶۰ دلار)
- کمکهای مالی به دولت
- پرداخت برای تحصیلات دانشگاهی تا ۵۰۰۰ دلار آمریکا (۱۸۵۲ دلار) برای هر دانشجو
کسر مالیات برای هزینههای مرتبط با درآمد
کسر مالیات هزینههای مرتبط برای ملک شامل قبوض آب و برق، هزینه های نوسازی ملک، مالیاتها و هزینههای شهرداری پرداخت شده توسط مالک میشود. برای خوداشتغالی هم کسری فقط هزینههای ابزار و لوازم، اجاره محل و خدمات در تهیه اظهارنامه مالیاتی را در بر میگیرد.
تفاوت مالیات برای افراد مقیم و غیرمقیم در دومینیکا
ساکنان دومینیکا برای همه درآمدها، از جمله درآمدهای جهانی باید مالیات بر درآمد بپردازند، اما افراد غیرمقیم فقط بر درآمد کسب شده در دومینیکا مالیات میپردازند. بر طبق این قانون، افراد مقیم میتوانند از کسر مالیات استاندارد ۳۰۰۰۰ دلار کارائیب شرقی (۱۱۱۰۰ دلار) استفاده کنند، یعنی با درآمد سالانه ۵۰۰۰۰ دلار یک مقیم به دلیل کسر استاندارد ۳۹۰۰ دلار کمتر از غیرمقیم میپردازد.
مالیات برای افرادی با تابعیت مضاعف در دومینیکا
اگر یک فرد با تابعیت کشور دومینیکا در کشور دیگری درآمد کسب کند، ممکن است مجبور به پرداخت مالیات در هر دو کشور شود، اما با توافقنامه بینالمللی مالیات مضاعف (DTT) میتوان این مشکل را حل کرد.
مالیات مضاعف درواقع زمانی است که شما باید روی یک درآمد دو بار مالیات بپردازید و چون پرداخت مالیات مضاعف ناعادلانه است، برخی کشورها برای حل این مشکل از قراردادهایی با نام توافقنامه اجتناب از مالیات مضاعف استفاده میکنند. دومینیکا با کشورهای عضو CARICOM این توافقنامه را امضا کرده است که شامل کشورهای زیر میشوند:
- آنتیگونه و باربودا
- باربادوس
- بلیز
- گرانادا
- گویان
- جامائیکا
- مونتسرات
- سنت کیتس و نویس
- سنت لوسیا
- سنت وینسنت و گرنادینز
در ضمن، با توجه به اینکه ممکن است کشور دومینیکا این توافقنامه را با کشورهای بیشتری امضا کند، امکان تغییر لیست بالا وجود دارد.
در نظر داشته باشید که اگر یک سرمایهگذار درآمد اصلی را از یک شرکت در حوزه قضایی دومینیکا دریافت کند و در کشور دیگری زندگی کند، تغییر کشور محل اقامت ممکن است بار مالیاتی را کاهش دهد.
نحوه پرداخت مالیات بر درآمد در دومینیکا
مالیات بر درآمد در دومینیکا با استفاده از حقوق ماهیانه پرداخت میشود؛ یعنی کارفرما مالیات را از حقوق کسر میکند و آن را به اداره مالیات منتقل میکند.
توجه داشته باشید که ساکنان دومینیکا اگر درآمدشان را فقط از طریق حقوق دریافت کنند و از ۳۰۰۰۰ دلار کارائیب شرقی (۱۱۱۰۰ دلار) در سال بیشتر نشود، اظهارنامه مالیات بر درآمد سالانه را باید تا ۳۱ مارچ سال بعد یعنی پایان بهار و از طریق یک حساب شخصی در وبسایت خدمات مالیاتی تکمیل و ارسال کنند.
همانطور که قبلتر گفته شد، برای تبدیلشدن به یک مقیم مالیاتی در دومینیکا فرد باید بیشتر از ۱۸۳ روز در این کشور زندگی کند و شناسه مالیاتی و کد مالیاتی داشته باشند، پس اگر فقط در تعطیلات به این کشور سفر کرده و مدت کوتاهی در جزیره بمانید، شامل قوانین بالا نخواهید شد.
مالیات و هزینه هنگام خرید، مالکیت و فروش ملک در دومینیکا
هیچ مالیاتی برای خریدوفروش املاک و مستغلات، انتقال اموال و مالکیت آنها در دومینیکا وجود ندارد. به این ترتیب هزینههای مربوط به خرید ملک شامل موارد زیر میشود:
خریدار باید هزینههای حق تمبر، هزینههای حقوقی و قضایی و دیگر هزینههای اضافی برای خرید ملک را بپردازد.
هزینههای مربوط به مالیات برای مالکیت ملک هم در دومینیکا وجود ندارد.
هزینههای مربوط به فروش ملک هم شامل ۵/۲ درصد از مبلغ معامله بهعنوان حق تمبر است که توسط فروشنده پرداخت میشود. در ضمن درآمد حاصل از فروش املاک و مستغلات در دومینیکا شامل مالیات نمیشود.
مالیات و هزینه برای صاحبان خودرو در کشور دومینیکا
مالیات خودرو در دومینیکا قوانین متفاوتتری دارد، یعنی شخص باید اول خودرو را ثبتنام کند و معاینه فنی دولتی را بگذراند که هزینه ثبتنام و بازرسی خودرو در دومینیکا ۵۲ دلار است.
مالیات جاده و عوارض گواهینامه در دومینیکا بهصورت سالانه از صاحبان وسایل نقلیه گرفته میشود. مقدار هزینهها و مالیات هم یکسان نیست و به نوع وسیله نقلیه و اینکه از وسیله نقلیه برای اهداف تجاری استفاده میشود یا شخصی، بستگی دارد. به طور مثال صاحب یک خودروی سواری شخصی سالانه ۲۰۰ دلار بهعنوان مالیات جاده و هزینه مجوز پرداخت میکند.
مالیات و هزینه برای شرکتها در دومینیکا
مالیات مربوط به شرکتها در دومینیکا ۲۵ درصد است و بهغیراز آن ۷ درصد از حقوق کارمندان باید به صندوقهای اجتماعی اختصاص داده شود. شرکتهای مقیم کشور دومینیکا برای فعالیتهایی که هم در دومینیکا و هم در خارج از کشور انجام میشود، مالیات شرکتی میپردازند و افراد غیرمقیم این مالیات را فقط برای سودی میپردازند که از طریق کشور دومینیکا بهدستآمده باشد.
مالیات شرکتها در دومینیکا حداکثر تا ۳ ماه پس از پایان سال مالی باید پرداخت شوند و سال مالی در دومینیکا در ۳۰ ژوئن به پایان میرسد. همچنین در نظر داشته باشید که امکان تقسیمبندی مالیات در ۳ قسط وجود دارد.
شما میتوانید یک شرکت تجاری بینالمللی (IBC) را در دومینیکا از راه دور و در طول ۲ هفته ثبت کنید. هزینه ثبتنام حدود ۲۱۰۰ دلار است و حداقل هزینه سالانه نگهداری یک شرکت حدود ۱۴۰۰ دلار است.
مالیات بر ارزشافزوده در دومینیکا
مالیات بر ارزشافزوده (VAT) از فروش کالاها و خدمات اخذ میشود و نرخ استاندارد مالیات بر ارزشافزوده در دومینیکا ۱۵ درصد است. بااینحال، دولت دومینیکا نرخ کاهش ۱۰ درصدی را برای هتلها و شرکتهای غواصی در نظر گرفته که بیشتر برای تسهیل ورود گردشگر به جزیره و رونق صنعت توریسم است.
برخی از کالاها در کشور دومینیکا مالیات بر ارزشافزوده صفر دارند که شامل کالاهای صادراتی، لوازم پزشکی و داروها و مواد غذایی اساسی مانند برنج، شیر، شکر و آرد است. علاوه بر این، مالیات بر ارزشافزوده به فروش املاک، اجاره، یا خدمات مالی تعلق نمیگیرد.
نرخ این مالیات بر اساس حداقل درآمد به شرح زیر است:
- برای کالا و خدمات – ۲۵۰۰۰۰ دلار کارائیب شرقی (۹۲۵۹۲ دلار)
- برای اقامت در هتلها و غواصی – ۶۲۵۰۰ دلار کارائیب شرقی (۲۳۱۴۸ دلار)
کلام آخر
همانطور که در این مقاله مشاهده کردید، کشور دومینیکا به معنای واقعی یک بهشت مالیاتی است که سعی میکند حداقل مالیات و هزینهها را برای شهروندانش در نظر بگیرد و حتی همین حداقل مالیات هم برای افرادی است که نصف سال را در دومینیکا زندگی میکنند و مقیم مالیاتی این کشور هستند. در نتیجه تعداد زیادی از متقاضیان ایرانی که صرفاً برای آزادی در سفر پاسپورت دومینیکا گرفتند و کسبوکار فعالی در این کشور ندارند، لازم نیست مالیات بپردازند و باید حواسشان به همان حداقل ۱۸۳ روز اقامت در کشور باشد.
پس هنگام در نظر گرفتن دومینیکا بهعنوان یکی از گزینههای دریافت پاسپورت دوم و یکی از روشهای افزایش آزادی سفر، خیالتان راحت باشد که این کشور هیچ بار مالیاتی جدیدی برای شما ایجاد نمیکند و در قبالش با شرط سرمایهگذاری در این کشور پاسپورتی معتبر برای سفر به بیش از ۱۴۴ کشور جهان را در اختیارتان قرار میدهد.
برای اطلاع از جزئیات بیشتر یا شروع پرونده سرمایهگذاری در دومینیکا و اخذ پاسپورت میتوانید با تیم کنکاش تماس گرفته و اطلاعات بیشتری کسب کنید.
بدون کامنت