دومینیکا یا ترکیه؟ کدام کشور برای اخذ پاسپورت دوم بهتر است؟

دومینیکا یا ترکیه؟

4/5 - (1 امتیاز)

برنامه‌های اخذ تابعیت از طریق سرمایه‌گذاری دو کشور دومینیکا و ترکیه این روزها محبوب‌ترین برنامه‌های شهروندی اقتصادی هستند و متقاضیان زیادی برای انتخاب بین این دو کشور سردرگم می‌شوند.

برنامه سرمایه‌گذاری دومینیکا همیشه در رتبه‌بندی‌ها بالاتر از ترکیه قرار می‌گیرد و شاید همین برتری در رتبه، پاسخ سؤال کسانی باشد که می‌خواهند بدانند بهتر است در کدام کشور سرمایه‌گذاری کنند تا تابعیت مضاعف بهتری داشته باشند.

در این مقاله دو کشور دومینیکا و ترکیه را مقایسه کردیم و این دو کشور را از همه جوانب سنجیدیم تا بتوانید به کمک آن انتخاب بهتری داشته باشید.

برنامه دومینیکا با چه معیاری رتبه بالاتری نسبت به ترکیه دارد؟

ترکیه کشوری در همسایگی ایران است که هم مردمش فرهنگی مشابه ما دارند و هم امکان سفر بدون ویزا به آن برای مردم فراهم است. از طرف دیگر تعداد زیادی از ایرانیان هم به خوبی با زبان ترکی آشنا هستند و بارها به این کشور سفر کرده‌اند. به همین خاطر گمان می‌کنند ترکیه از دومینیکا برای ما ایرانی‌ها بهتر است. به همین خاطر پیش از شروع بحث تصمیم گرفتیم به ۲ نکته بسیار مهم اشاره کنیم.

زمانی که می‌خواهید برای پاسپورت دوم هزینه کنید، یادتان باشد باید کشوری را انتخاب کنید که واقعاً پاسپورت قدرتمندی داشته باشد؛ یعنی این امکان را برایتان فراهم کند که لااقل به نیمی از کشورهای دنیا مثلاً کشورهای اروپا بتوانید بدون ویزا سفر کنید و برای دریافت ویزای آمریکا شانس خوبی داشته باشید.

از طرف دیگر سراغ کشوری بروید که از آینده سرمایه‌گذاری در آن مطمئن باشید. چنین کشوری نباید دچار بحران شود یا قیمت دلار در آن نوسان شدید داشته باشد.

با نگاهی به همین دو ویژگی مهم احتمالاً متوجه شدید که دومینیکا به مراتب انتخابی بهتر از ترکیه است؛ اما باز هم با جزئیات بیشتر قرار است درباره دومینیکا و مزایای اخذ پاسپورت این کشور صحبت کنیم.

رتبه‌بندی برنامه‌های شهروندی اقتصادی بر اساس شاخص CBI انجام می‌شود که با آن برنامه‌های موجود در سراسر جهان بر اساس ۹ معیار در مدل امتیازدهی مبتنی بر نقطه (PBS) ارزیابی می‌شوند و سپس نتایج با یکدیگر مقایسه می‌شوند. این ۹ معیار به شرح زیر هستند:

  • آزادی حرکت
  • استاندارد زندگی
  • حداقل هزینه سرمایه‌گذاری
  • سفر یا اقامت اجباری
  • جدول زمانی شهروندی
  • سهولت در پردازش
  • دقت لازم
  • خانواده
  • مطمئن بودن مکان سرمایه‌گذاری

بر اساس این معیارها کشور دومینیکا در صدر جدول بهترین برنامه‌های اخذ تابعیت از طریق سرمایه‌گذاری و بالاتر از کشور ترکیه قرار گرفته است.

دومینیکا بهترین برنامه شهروندی اقتصادی در سال ۲۰۲۲

دومینیکا در سال ۲۰۲۲ با امتیاز ۲۷۲ برای ششمین سال متوالی بهترین برنامه CBI در دنیا شد، یعنی این کشور در حال حاضر بهترین مقصد برای اخذ پاسپورت از طریق سرمایه‌گذاری است.

کشور ترکیه در سال ۲۰۲۲ در رتبه ۹ قرار گرفته است. از طرف دیگر این کشور شدیداً با نوسان قیمت ارز و دلار مواجه است. اگرچه همچنان ترکیه یکی از توریستی‌ترین کشورهای منطقه است و درآمدی فوق‌العاده بالا از صنعت گردشگری دارد، اما با مشکلات عمده‌ای از جمله:

  • درگیری با مناطق کردنشین
  • نوسان نرخ ارز
  • تورم بالا و نابرابری اجتماعی در برخی شهرها از جمله استانبول

مواجه است. این مسائل اصلاً در دومینیکا به چشم نمی‌خورد و این جزیره کوچک از آرام‌ترین و صلح‌آمیزترین کشورهای دنیا است. بعد از این مقدمه بیایید به لحاظ هزینه هم این دو کشور را مقایسه کنیم.

مقایسه مالی برنامه‌های دومینیکا و ترکیه

۵ گزینه سرمایه‌گذاری در ترکیه وجود دارد که مقرون‌به‌صرفه‌ترین و محبوب‌ترین آنها خرید ملک به ارزش ۴۰۰۰۰۰ دلار آمریکا است. گزینه‌های دیگر این برنامه شامل سپرده‌گذاری در یکی از بانک‌های ترکیه یا سرمایه‌گذاری در اوراق قرضه دولتی است که در همه آنها باید حداقل به‌اندازه ۵۰۰۰۰۰ دلار آمریکا سرمایه‌گذاری کنید.

در مقابل برنامه ترکیه که هزینه‌های بالایی دارد و پاسپورتش اعتبار متوسطی دارد، کشور دومینیکا قرار دارد که ۲ گزینه پیش روی متقاضیان می‌گذارد که در گزینه ارزان‌تر، افراد تنها با ۱۰۰۰۰۰ دلار آمریکا تابعیت این کشور را دریافت می‌کنند.

پاسپورت دومینیکا هم در حال حاضر یکی از معتبرترین پاسپورت‌های دنیا است و دولت این کشور تلاش می‌کند تا با سخت‌گیری و اجرای تأییدیه‌های دومرحله‌ای مانع از ورود افراد مشکوک و سو سابقه‌دار به دومینیکا شود تا همچنان پاسپورتش در سطح جهانی معتبر بماند.

هزینه‌های برنامه اخذ تابعیت از طریق سرمایه‌گذاری کشور دومینیکا

برای شرکت در برنامه اخذ تابعیت دومینیکا متقاضیان می‌توانند از طریق ۲ گزینه اقدام کنند، یکی کمک بلاعوض به دولت دومینیکا و دیگری خرید ملک در دومینیکا.

در گزینه کمک بلاعوض به دولت دومینیکا متقاضی ۱۰۰۰۰۰ دلار آمریکا به دولت اهدا می‌کند و دولت دومینیکا در هرجایی که صلاح بداند، مثلاً زیرساخت‌های آموزشی یا درمانی، این مبلغ را خرج می‌کند. درواقع دولت از این پول برای توسعه زیرساخت‌های کشور استفاده می‌کند و برگشت سرمایه‌ای وجود ندارد. این گزینه بیشتر مناسب افرادی است که به‌تنهایی برای اخذ تابعیت دومینیکا اقدام می‌کنند.

برای گزینه خرید ملک که با نام سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات هم شناخته می‌شود، دولت دومینیکا پروژه‌هایی را بررسی، تأیید و اعلام می‌کند تا متقاضیان سرمایه‌گذاری خود را در آنها انجام دهند. هدف اصلی دولت از این گزینه توسعه زیرساخت‌های گردشگری است و به همین خاطر این پروژه‌های تأیید شده هتل‌ها و استراحتگاه‌هایی هستند که می‌توانید با سرمایه‌گذاری به ارزش ۲۲۰۰۰۰ دلار آمریکا در آنها برای پاسپورت دومینیکا اقدام کنید. در حال حاضر یکی از مشهورترین پروژه‌های تأیید شده دولت که در فاز پایانی قرار داشته و بهره‌برداری‌اش نزدیک است، هتل هیلتون دومینیکا و یکی از زیرمجموعه‌های هتل‌های زنجیره‌ای هیلتون است. با سرمایه‌گذاری در این پروژه هم می‌توانید در مدت چند ماه تابعیت و پاسپورت دوم به‌دست آورید و هم سهام‌دار یکی از معتبرترین و مطمئن‌ترین هلدینگ‌های صنعت توریسم شوید.

شاید یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های دومینیکا نسبت به ترکیه این باشد که شما هزینه بسیار کمتری می‌پردازید و در پروژه‌های معتبری مانند پروژه هتل هیلتون دومینیکا سرمایه‌گذاری می‌کنید که سودشان تضمین شده است.

اعتبار و ثبات برنامه‌های دومینیکا و ترکیه

برنامه اخذ تابعیت از طریق سرمایه‌گذاری کشور دومینیکا از سال ۱۹۹۳ در حال اجرا است که این برنامه را به یکی از قدیمی‌ترین برنامه‌ها تبدیل می‌کند. در طول این سال‌ها کشور دومینیکا نقطه‌ضعف‌ها و کاستی‌های برنامه خود را کشف و آنها را برطرف کرده که باعث می‌شود این برنامه بسیار برای متقاضیان مطلوب باشد. برای شرکت در این برنامه تمام متقاضیان از تأیید دومرحله‌ای می‌گذرند تا صحت و راستی اطلاعاتشان تضمین شود. در ضمن آنها باید حتماً منشأ ثروتشان را مشخص کرده و بدون سوءسابقه باشند.

در مقابل برنامه CBI ترکیه به شکل فعلی اولین‌بار در سال ۲۰۱۷ اجرا شد و این برنامه فرصتی برای کشف ضعف‌ها و بهبود نداشته است.

مقایسه ارز رسمی دو کشور دومینیکا و ترکیه

دو کشور دومینیکا و ترکیه در ارزش پول رایج کشور هم تفاوت زیادی دارند. ارز رسمی کشور دومینیکا دلار کارائیب شرقی است که نرخ آن با دلار آمریکا رابطه مستقیم دارد و به همین دلیل بسیار ارزشمند است، درحالی‌که ارز رسمی کشور ترکیه لیر است که در سال ۲۰۲۲ نوسانات زیادی تجربه کرد و باعث نگرانی افراد شد.

همان‌طوری هم که اشاره کردیم، این کشور در حال حاضر تورم و نوسان قیمت ارز را تجربه می‌کند که باعث نارضایتی بسیاری از شهروندان به‌خصوص در شهرهای بزرگ شده که هزینه زندگی در آنها بالا است.

اعتبار پاسپورت دومینیکا و ترکیه

اعتبار پاسپورت دومینیکا و ترکیه شاید یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار روی تصمیم‌گیری افراد است. پاسپورت دومینیکا پاسپورتی قدرتمند است که در رتبه ۳۱ پاسپورت‌های قدرتمند جهان قرار دارد و افراد دارای این پاسپورت می‌توانند با آن به بیش از ۱۴۴ کشور دنیا بدون نیاز به ویزا سفر کنند. علاوه بر کشورهای بدون ویزا، کشورهایی که از شما ویزا می‌خواهند هم برای شهروندان کشور دومینیکا سخت‌گیری نمی‌کنند و در مدت کوتاه به آنها ویزا اعطا می‌کنند. در نتیجه با داشتن پاسپورت دومینیکا، مانند سایر شهروندان این کشور می‌توانید برای سفر به آمریکا یا کانادا درخواست داده و ویزای توریستی مولتی (چند بار ورود) بگیرید.

پاسپورت کشور ترکیه اما در رتبه ۵۳ پاسپورت‌های قدرتمند جهان قرار دارد و فاصله زیادی با دومینیکا دارد. دارندگان پاسپورت ترکیه با این پاسپورت تنها می‌توانند به ۱۱۰ کشور دنیا بدون ویزا سفر کنند.

کلام آخر

همان‌طور که در این مقاله  خواندیم، برنامه‌های اخذ تابعیت کشور دومینیکا و کشور ترکیه تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند و کشور دومینیکا در همه آنها برتری نسبی دارد. هزینه‌های کمتر و پاسپورت قوی‌تری که کشور دومینیکا ارائه می‌دهد، معمولاً باعث می‌شود افراد بعد از انجام بررسی‌های لازم و مشاوره دقیق بین دو کشور دومینیکا و ترکیه، دومینیکا را انتخاب کنند.

اگر درباره مزایای برنامه دومینیکا سؤالی دارید، می‌توانید با مشاوران کنکاش تماس بگیرید. شرکت کنکاش نماینده رسمی دولت دومینیکا برای سرمایه‌گذاری در این کشور است که اعتبارش را از طریق سایت دولت دومینیکا می‌توانید بررسی کنید. همکاران متخصص این مجموعه از صفر تا صد سرمایه‌گذاری در دومینیکا و جزئیات برنامه را برایتان توضیح خواهند داد تا بهترین تصمیم را برای آینده بگیرید.

بدون کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *